Президентът Радев призова за създаване на зелени коридори“ за туристите от

...
Президентът Радев призова за създаване на зелени коридори“ за туристите от
Коментари Харесай

Президентът призова за зелени коридори за европейските туристи

Президентът Радев прикани за основаване на „ зелени коридори “ за туристите от европейските страни, което мощно би облекчило туризма, който е измежду най-силно засегнатите от рецесията стопански браншове. Това стана на видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Теми от дневния ред на Европейския съюз, както и идното изключително съвещание на Европейския съвет на 24 и 25 май, на което страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава, бяха измежду акцентите на диалога. Във видеоконферентния диалог участваха министър-председателят на Финландия Сана Марин, министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, президентът на Литва Гитанас Науседа и министър-председателят на Малта Робърт Абела.  

Въпросът за улеснение на свободното напредване на хора в границите на Европейски Съюз, макар епидемиологичната конюнктура, чрез т.нар. цифров зелен документ, беше сложено по време на диалога. Държавният глава изрази и готовността на страната ни да подари ваксини за своите съседи от Западните Балкани и открои нуждата от общи правила, правила и процедури, по които да се реализират сходни дарения. 

Румен Радев означи също по този начин, че политиките в региона на климата, следва да са устойчиви във времето и да укрепват енергийната самостоятелност на обособените страни членки и на Европейски Съюз като цяло.  Президентът открои усилията на страната ни преходът към въглеродно неутрална стопанска система да регистрира обществените аспекти и да не докара до загуба на конкурентоспособност за българската стопанска система.

" Като мислим за конкурентоспособността на Европейски Съюз, не би трябвало да забравяме, че тя се състои от конкурентоспособността на всяка държава-членка на Съюза ", акцентира още президентът.

Във видеоконферентния диалог Радев прикани и за гарантиране на равни права за всички жители на Европейския съюз и напомни, че жителите на България, както и на други страни членки, заплащат по-високи такси за визи в Обединеното кралство
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР